ژيلا احمد اميرآقايي با بيان اينکه جلد اول گزارش پژوهشي يادشده داراي 12 فصل با 200 صفحه است، بيان داشت: جلد دوم اين گزارش پژوهشي در حال تدوين است.
وي فصل اول اين گزارش را مربوط به موقعيت جغرافيايي مازندران در پرورش کرم ابريشم عنوان کرد و گفت: فصل دوم به تاريخچه ابريشم به صورت بين المللي و نساجي در ايران و مازندران پرداخته است.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه فصل سوم به تعريف ابريشم چون ساختار شيميايي و مواد شيميايي موثر در ابريشم، واکنش ابريشم در برابر مواد قليايي و حلالها، صمغ گيري و مشخصات بافت پرداخته است، افزود: فصل چهارم مربوط به نوغان داري و فصل پنجم نيز به ريسندگي مربوط ميشود.
وي با بيان اينکه فصل پنجم به توضيح مشخصات دستگاه بافت و بيان مزيت و معايب آن پرداخته است، يادآور شد: فصل ششم اين گزارش نيز در مورد محاسبات بافتهاي دستگاهي در منطقه انتخابي لفور سخن ميگويد.
اميرآقايي فصل هفت اين گزارش را مربوط به چله دواني و بررسي شيوه بافتهاي مختلف ابريشم بيان کرد و اظهار داشت: فصل نهم نيز تاريخچه رنگرزي و نحوه رنگرزي سنتي را بررسي کرده است.
وي به فصل دهم در مورد محاسبات پيله شامل محاسبات توليد پيله و نخ ابريشم اشاره کرد و خاطرنشان کرد: فصل يازدهم مربوط به آسيب شناسي و فصل دوازدهم نيز مربوط به اعتقادات و باورها و طب سنتي است.
به گفته اين مقام مسوول يک نسخه از اين گزارش پژوهشي در کتابخانه اداره کل ميراث فرهنگي استان مازندران و نسخه ديگر آن در کتابخانه سازمان ميراث فرهنگي کشور نگهداري ميشود.
119/
انتهای پیام/